Przepis i sposób przygotowania na: Tapas z pomidorem, fetą i bazylią
2. Wyłóż krążka na blaszkę do pieczenia, ówcześnie wyściełaną papierem do pieczenia. Delikatnie po nakłuwaj środki widelcem.
3. Włóż blaszkę do lodówki na 20minut.
4. Rozgrzej piekarnik do 200°C i piecz kółka 15-20minut, do uzyskania jasnozłotego koloru.
5. Wyjmij krążki z piekarnika i przełóż je na kratkę, aby mogły ostygnąć.
6. W międzyczasie włóż liście bazylii i orzechy do blendera/malaksera i delikatnie posiekaj.
7. Następnie dodaj fetę, rozgnieciony czosnek, oliwę i wszystko zamieszaj na dość jednolitą masę.
8. Rozłóż 1 łyżę masy na każdy krążek.
9. Połóż przepołowionego pomidorka koktajlowego na górę i udekoruj listkiem pietruszki.
Smacznego!