Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tani barszcz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
buraki czerwone 75 dkg
masło 1 łyżka
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: tani barszcz

gotuję razem ze sobą obraną i pokrojoną włoszczyznę z plastrami obranych i pokrojonych buraków (około 30 dkg ). Pozostałe buraki ścieram na tarce i duszę ze szklanką wody, masłem i szczyptą soli. Na samym końcu zakwaszam je sokiem z cytryny. W końcu obydwa wywary przecedzam i łączę ze sobą. Do smaku przyprawiam solą i pieprzem. Barszcz zwykle podaję z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Wówczas zaciągam go śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 13.08.2012 14:34
pycha
sznycel 11.08.2012 19:41
ziemniaki do barszczu gotują się długo, szybciej będzie, kiedy poda się go z ugotowanymi na twardo jajkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak