Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talerz warzyw z sosem koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sałatka

brokuł 1 sztuka
pieczarki 1 opakowanie
jajko 4 sztuka
rzodkiewka 1 pęczek
olej do smażenia

Sos

majonez 2 łyżka
śmietana 1 łyżka
czosnek 2 ząbek
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Talerz warzyw z sosem koperkowym

Kroki postępowania

1
Brokuły i jajka gotujemy w sposób tradycyjny. Gdy brokuły będą już miękkie odcedzamy, chłodzimy i przecinamy na mniejsze cząstki. Układamy je na dużym półmisku. Na nich układamy przecięte na pół i podsmażone na oleju do miękkości pieczarki.
Krok 1 - Talerz warzyw z sosem koperkowym  foto
2
Następnie układamy na nich przecięte na pół, obrane jajka.
Krok 2 - Talerz warzyw z sosem koperkowym  foto
3
Posypujemy po wierzchu oczyszczoną rzodkiewką posiekaną w cienkie talarki.
Krok 3 - Talerz warzyw z sosem koperkowym  foto
4
W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą majonez, śmietanę, drobno posiekany koperek, czosnek wyciśnięty przez praskę i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i polewamy nim składniki po wierzchu.
Krok 4 - Talerz warzyw z sosem koperkowym  foto
5
Chłodzimy przed podaniem.
Krok 5 - Talerz warzyw z sosem koperkowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.02.2015 16:24
wygląda bardzo zachęcająco
Renataj 05.01.2015 21:03
Smakowita propozycja:)
marcia7 05.01.2015 15:26
zdrowa kolacja
jagoda5913 05.01.2015 15:05
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak