Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talerz jesiennych warzyw

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2
cebulka 2 małe
kolorowe papryki 3
cukinia 1
olej 1 łyżka
ocet jabłkowy 6 łyżek
natka
ziarno słonecznika

Przepis i sposób przygotowania na: Talerz jesiennych warzyw

Obierz marchewki i cebulki, drobno posiekaj. Miąższ papryki pokrój na kawałki średniej wielkości , a cukinię - na grubsze plasterki. Na rozgrzany olej wrzuć marchew i cebulę, smaż 5 minut, wlej 4 łyżki octu jabłkowego. Dodaj cukinię, smaż kolejne 3 minuty. Na koniec dodaj paprykę i 2 łyżki octu. Smaż jeszcze 5 minut, mieszając. Posyp posiekaną natką i słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 14.12.2011 09:40
pyszne
Marek6 22.09.2011 00:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak