Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki ziemniaczane z sosem pieczeniowym.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 60 dag
buraczki konserwowe 1 słoik
łopatka bez kości 60 dag
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki ziemniaczane z sosem pieczeniowym.

Ziemniaki ugotowane pokroić w plasterki-talarki.
Buraki dać na sitko aby obciekły z soku konserwowego.
Mięso pokroić w plastry, przyprawić i smażyć. Kiedy mięso będzie już miękkie to robimy sos z dodatkiem mąki aby zgęstniał.
Talarki polewamy sosem pieczeniowym, kładziemy obok odcedzone buraczki konserwowe i usmażone mięsko. Szybki i smaczny obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 15.08.2015 10:44
pyszne talarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak