Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki ziemniaczane z mięskiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
ziemniaki ugotowane 1,5 kg
buraczki konserwowe 1 słoik
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
sól
Papryka słodka mielona Prymat
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki ziemniaczane z mięskiem

Ziemniaki ugotowane pokroić w talarki i podsmażyć na patelni.
Mięso pokroić na kawałki przyprawić przyprawami i wrzucić do patelni na gorący olej. Obsmażyć z obu stron i podlać wodą. Kiedy mięso będzie już miękkie to roztrzepujemy mąkę z wodą i zalewamy wywar robiąc sos.
Buraczki wyjąć ze słoika i odcedzić aby sok dokładnie wyleciał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 31.07.2015 17:38
Smakowite na obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak