Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
sól 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Gotować w osolonej wodzie przez 5 minut od momentu zagotowania się wody. Odcedzić i osuszyć ziemniaki ręcznikiem papierowym. Wrzucić na rozgrzany na patelni olej i smażyć przez kilka minut, aż ziemniaki się zarumienią. Pod koniec smażenia posypać ziołami prowansalskimi oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.03.2017 11:08
bardzo dobre
martyna94 28.02.2017 11:42
Takie uwielbiam :)
jan_mag 28.02.2017 11:22
Bardzo dobre są :)
Ola1984 28.02.2017 09:59
Podobne ziemniaczki robię w piekarniku ;) Pyszne!
MonikaW 28.02.2017 08:04
pycha danie
justynkag 28.02.2017 07:27
Uwielbiam talarki ziemniaczane
Łukasz15 27.02.2017 22:08
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak