Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki serowo-ziołowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 100 g
żółty ser 250 g
mąka pełnoziarnista 250 g
proszek do pieczenia 10 g
sól 0,5 łyżeczki
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
tymianek 0,5 łyżeczki
Cebula suszona Prymat 2 łyżeczki
kremówka 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki serowo-ziołowe

Posiekać margarynę z mąką, dodać ser starty na tarce o średnich oczkach i pozostałe składniki, zagnieść jednolite ciasto.Włożyć je do woreczka foliowego i schować do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Wyłożyć z lodówki i po pół godzinie, kiedy ciasto zmięknie, rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Wykrajać kieliszkiem talarki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni,aż ładnie się zarumienią. Talarki podawać jako przystawkę z masami serowymi, ulubionymi dipami i innymi dodatkami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 18.08.2013 09:26
fajne na imprezę
Margo1 13.08.2013 19:04
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak