Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki kalafiorowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia świeża garść
sera żółtego garść
mąki pełnoziarnistej łyżka
otrąb owsianych łyżka
mąki ziemniaczanej łyżka
jajko
sól
pieprz
olej do smażenia
kalafior 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki kalafiorowe

Ugotowanego kalafiora rozgniatamy za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodajemy starty na tarce żółty ser, mąki, otręby, jajko, jogurt, drobno posiekaną bazylię, doprawiamy solą i pieprzem i dobrze mieszamy. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, wykorzystując do formowania talarków okrągłą foremkę, lub zwykłe foremki do ciasteczek. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 30.10.2013 23:46
Interesujące.Jesteśmy coraz bardziej kreatywni .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak