Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki buraczane z dipem orzechowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 40 dag
płatki owsiane 10 łyżek
orzechy włoskie 3 dag
jogurt naturalny 150 ml
oliwa 1 łyżka
jajko 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
mąka do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki buraczane z dipem orzechowym

Buraki obieramy, kroimy w plastry grubości około 1 cm i gotujemy w wodzie z dodatkiem 0,5 łyżki octu. Odcedzamy i studzimy. Na talerzu roztrzepujemy jajko. Plastry buraczków maczamy w mące, jajku i płatkach. Smażymy na oleju z obu stron do zrumienienia płatków.

W miedzy czasie siekamy orzechy, łączymy z jogurtem i oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:38
Bardzo dobre.
Agnieszka-87-25 28.12.2016 16:21
mniam smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak