TALARKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg.
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w talarki. Posolić. Na patelni rozgrzać olej. Pokrojone ziemniaki kłaść na gorący olej i smażyć na dużym ogniu, zmniejszyć gaz dopiero po zarumienieniu ziemniaków. Podawać z warzywami. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Piotr24 18.08.2011 13:35
lubię:)
kotlet 13.08.2011 21:52
fajnie przyrumienione, aż ślinka cieknie...
Piotr24 09.08.2011 14:31
uwielbiam :)
Mariusz10 28.07.2011 23:48
super!
Mala 27.03.2011 22:31
często takie robię
Tomasz17 19.03.2011 11:21
fajne, smaczne i proste
Wafelek2601 28.02.2011 14:07
pyszne
Motorek 24.02.2011 00:34
smacznie wygląda
MAR3STA 16.01.2011 19:59
jakie rumiane!
IlajEM 11.01.2011 23:51
Na zdjęciach wyglądają jak żywe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat