Przepis i sposób przygotowania na: Tajskie kulki mięsne z sosem orzechowym
Kroki postępowania
Wilgotnymi dłońmi uformować kulki wielkości orzecha włoskiego.
mięso mielone | 500 g |
słodki sos chili | 1 łyż. |
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat | 1 łyż. |
sos rybny | 2 łyż. |
sos sojowy | 2 łyż. |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1 łyżecz. |
imbir | 1 łyż. |
czosnek | 2 ząbki |
kolendra świeża | 2 łyż. |
chili | 1 szt. |
woda | 1/2 szkl. |
masło orzechowe | 3 łyż. |
mleczko kokosowe | 125 ml |
imbir | 1 łyżecz. |
sos rybny | 1 łyż. |
cukier | 1 łyż. |
kolendra świeża | 1 łyżecz. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: