Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajski kurczak z zielonym curry

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka zagrodowego 300 gram
mleko kokosowe 1 szklanka
zielone curry 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier brązowy 2 łyżki
cukinia
szpinak
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Tajski kurczak z zielonym curry

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oliwie z oliwek.
Krok 1 - Tajski kurczak z zielonym curry foto
2
Pokrojonego kurczaka w kostkę dodajemy do cebuli i smażymy razem.
Krok 2 - Tajski kurczak z zielonym curry foto
3
Gdy kurczak się podsmaży dodajemy mleko kokosowe, cukier, sok z cytryny.
Krok 3 - Tajski kurczak z zielonym curry foto
4
Gdy się kurczak podgotuje dajemy pokrojoną zieloną paprykę oraz cukinię.
Krok 4 - Tajski kurczak z zielonym curry foto
5
Na końcu dodajemy zieloną pastę curry, dajemy max 2 łyżki gdyż curry jest ostre.
Krok 5 - Tajski kurczak z zielonym curry foto
6
Dodajemy także świeży szpinak na krótko przed końcem dotowania.
Krok 6 - Tajski kurczak z zielonym curry foto
7
Potrawę taką podajemy z ryżem lub ewentualnie z ziemniakami.
Smacznego :)
Krok 7 - Tajski kurczak z zielonym curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.02.2013 13:05
Pyszne danie :)
dodi 04.02.2013 13:02
Warto spróbować
apetytnawiecej 04.02.2013 12:38
jakie ciekawe!
Bogumiła
Bogumiła 04.02.2013 12:07
fajnie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak