Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajska zupa z krewetkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko kokosowe 200 mililitrów
bulion warzywny 200 mililitrów
krewetki 250 gram
pieczarki 3 sztuki
trawa cytrynowa 1 sztuka
pasta 2 łyżeczki
cebula 1 sztuka
liść kafiru 4 sztuki
sezam czarny 1/2 łyżeczki

Porada

pasta, o której mowa w składnikach to Pasta Tom Kha do kupienia w marketach

Przepis i sposób przygotowania na: Tajska zupa z krewetkami

Cebule i pieczarki obieramy i siekamy.
Bulion oraz mleko kokosowe przelewamy do garnka, dodajemy zmiażdżona trawę cytrynową, liście kafiru oraz pastę Tom Kha. Zagotowujemy, wyjmujemy liście kafiru oraz trawę cytrynową, a do zupy dodajemy krewetki (bez pancerzy) oraz cebule i pieczarki. Wszystko razem gotujemy przez kilka minut, aż pieczarki będą miękkie. Na koniec doprawiamy do smaku sosem rybnym oraz sojowym. Podajemy posypane sezamem lub kolendrą i odrobina mleka kokosowego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 23.02.2016 18:03
Pyszna zupa
SzczyptaChili 23.02.2016 13:14
Wygląda wyśmienicie :)
JulkaTomeczek 23.02.2016 12:13
Fajna zupka
Futka 23.02.2016 12:10
Świetna i aromatyczna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak