Tajska zupa tom-yam

Tajska zupa tom-yam

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • pierś z kurczaka

    200g
  • krewetki

    300g
  • papryczki chili

    2
  • boczniaki

    100g
  • pasta tom yum

    4 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
  • liście limonki kaffir

  • trawa cytrynowa

  • sos rybny

    1 łyżka
  • świeża kolendra

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tajska zupa tom-yam

Pokrojoną w paski pierś kurczaka podsmaż na oleju. Zalej wrzątkiem, wrzuć trawę cytrynową, posiekane chili oraz listki limonki kaffir. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Dodaj pokrojone w paski grzyby, pastę tom yum i krewetki. Gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem rybnym. Przed podaniem wyłów listki limonki, na koniec posypujemy zupę świeżą kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat