Tajska zupa tom-yam

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • pierś z kurczaka

    200g
  • krewetki

    300g
  • papryczki chili

    2
  • boczniaki

    100g
  • pasta tom yum

    4 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
  • liście limonki kaffir

  • trawa cytrynowa

  • sos rybny

    1 łyżka
  • świeża kolendra

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w paski pierś kurczaka podsmaż na oleju. Zalej wrzątkiem, wrzuć trawę cytrynową, posiekane chili oraz listki limonki kaffir. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Dodaj pokrojone w paski grzyby, pastę tom yum i krewetki. Gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem rybnym. Przed podaniem wyłów listki limonki, na koniec posypujemy zupę świeżą kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat