Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Tajska zupa tom-yam

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda
2 litry
pierś z kurczaka
200g
krewetki
300g
papryczki chili
2
boczniaki
100g
pasta tom yum
4 łyżeczki
olej
1 łyżka
liście limonki kaffir
trawa cytrynowa
sos rybny
1 łyżka
świeża kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Tajska zupa tom-yam

Pokrojoną w paski pierś kurczaka podsmaż na oleju. Zalej wrzątkiem, wrzuć trawę cytrynową, posiekane chili oraz listki limonki kaffir. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Dodaj pokrojone w paski grzyby, pastę tom yum i krewetki. Gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem rybnym. Przed podaniem wyłów listki limonki, na koniec posypujemy zupę świeżą kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak