Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajska zupa curry

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 500 g
bulion drobiowy 1 litr
różyczki brokuła 300 g
fasolka szparagowa zielona 100 g
mini kukurydza 300 g
mleko kokosowe 400 ml
sos rybny 1 łyżka
olej 1 łyżka
cebula 1 siekana
pasta curry 2 czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Tajska zupa curry

1. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę i podsmażamy przez 5 minut, często mieszając. Następnie dodajemy pastę curry i podsmażamy przez kolejną minutę cały czas mieszając.
2. Do garnka dodajemy mięso z kurczaka pokrojone na małe kawałki i bulion. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut.
3. Dodajemy różyczki brokuła, fasolkę, kukurydzę, sos rybny i mleko sojowe. Gotujemy dalsze pięć minut. Jeśli zupa nie jest dość, doprawiamy ją kolejną łyżką sosu rybnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 10.07.2013 18:48
Bardzo interesująca zupka na pewno wypróbuje
Megg 06.02.2013 20:44
niedawno wrocilam z Tajlandii, oj ta zupka bedzie znakomita aby znow poczuc tajskie klimaty :)
Neetka90 31.10.2012 13:17
Ciekawe jak smakuje bo jeszcze takiej nie próbowałam ;p
Kulinarna Ja 11.10.2012 11:03
Uwielbiam ale nigdy nie robiłam sama! Muszę wypróbować Twoje przepisy! :)
elficzna 10.10.2012 21:18
super przepis, wszystko wygląda pysznie!
polly66 30.09.2012 19:51
wygląda bardzo apetycznie, a mini kukurydze uwielbiam
czekoladka_m 28.09.2012 16:46
I kolejny świetny przepis, tym bardziej, że uwielbiam curry:):)
Adamorek 28.09.2012 13:51
ale ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak