Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajemniczy pieróg;)

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1,2 kg
kapusta pekińska 1 sztuka
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat 1,5 sztuki
cebula 3 sztuki
kukurydza 1,5 puszki
fasola czerwona 1 puszka
drożdże 10 dag
mąka 1 kg
jajko 6 sztuka
sól szczypta
mleko 2 szklanki
margaryna 1/2 sztuki
papryka czerwona 1 słoiczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
majeranek 1,5 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
kolendra 1 łyzeczka
ogórek 1 z kurkumą
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Tajemniczy pieróg;)

Kroki postępowania

1
Z racji wieczoru panieńskiego stwierdziłam, ze przygotuje własnie ta przekąskę.Znalazła poparcie wśród wszytskich :)

pierś z kurczaka płuczemy, kroimy w paski, potem w kostkę. Obtaczamy mięso ww przyprawie kebab-gyros. Zostawiamy tak ja na godzinę. W tym czasie odcedzamy kukurydze i fasolę. Mięso smażymy na oleju. Kapustę siekamy.
Krok 1 - Tajemniczy pieróg;) foto
2
Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i posiekaną drobniutko papyrkę chilli. oraz cebulę pokrojona takze w kostkę.
Krok 2 - Tajemniczy pieróg;) foto
3
paprykę oraz ogórki kroimy w kostkę. dodajemy do reszty. dodajemy kapustę pekińską.
Krok 3 - Tajemniczy pieróg;) foto
4
Ciasto: margaryna, szczypta soli, mleko, mąka, drożdze żółtka jaj.

Z mleka i drożdzy robimy roczyn i dodajemy do reszty składników i posiekanej nożem magraryny. Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3o minut.

wrośnięte ciasto wałkujemy i wykrawamy kółka i nakładamy farsz już doprawiony do smaku. Sklejamy w pierogi. Smażymy na głębokim oleju z dwóch stron.
Krok 4 - Tajemniczy pieróg;) foto
5
Mozemy podawac z ketchupem, bądz sosem czosnkowym, pomidorowym.
Krok 5 - Tajemniczy pieróg;) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 21.03.2013 12:35
bardzo smaczzne
mic 02.11.2012 20:32
wyglada mega mega megaaaaa apetycznie!!:)
Botwinka 25.10.2012 16:07
super
dianix 24.10.2012 21:35
dokladnie, polecam Was- nie zawiedziecie się:)
treonina 22.10.2012 21:52
coś zupełnie nowego :-) fajne
1j1o1l1a1 22.10.2012 21:47
pieróg, bez wzgledu na to, jaka tajemnice kryje i tak smakuje :)
Zdzisław 22.10.2012 21:23
do barszczyku taki pieróg

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak