Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliolini ze szpinakiem i fetą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 300 gram
ser feta 200 gram
cebula 1 duża szt
ząbki czosnku 3 ząbki
szpinak mrożony 450 gram
śmietana 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliolini ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć do momentu, aż cebula stanie się szklista.
Krok 1 - Tagliolini ze szpinakiem i fetą foto
2
Dodać rozmrożony szpinak i dusić przez kilka minut.
Krok 2 - Tagliolini ze szpinakiem i fetą foto
3
Dodać śmietanę oraz jogurt naturalny, wymieszać. Posolić danie i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 3 - Tagliolini ze szpinakiem i fetą foto
4
Dodać makaron tagliolini ugotowany al dente w osolonej wodzie. Wymieszać i dusić jeszcze 1-2 minuty. Nałożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć ser feta pokrojony w drobną kostkę.
Smacznego :)
Krok 4 - Tagliolini ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 23.02.2017 11:04
super zielone danie
AZgotuj 18.02.2017 10:47
świetny przepis :)
bertpvd 17.02.2017 19:15
Pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak