Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliolini sepia z grasicą cielęcą, shitake i pietruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron barwiony sepią (czarny) 150 g
grasica cielęca 100 g
mleko 3,2% 200 ml
grzyby shiitake 50 g
natka pietruszki 1 mały pęczek
olej z orzechów laskowych 100 ml
płatki migdałowe 20 g
miód 1 łyżka
ząbek czosnku
masło 30 g
sól gruboziarnista
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliolini sepia z grasicą cielęcą, shitake i pietruszką

Grasicę cielęcą gotujemy w osolonym mleku około 5-7 minut. Cedzimy, obieramy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki.
Grzyby shitake gotujemy w osolonej wodzie aż zmiękną i cedzimy.
Natkę pietruszki blendujemy z olejem z orzechów laskowych, płatkami migdałowymi i miodem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Grasicę podsmażamy na złoty kolor, dodajemy pokrojone grzyby shitake i posiekany czosnek. Smażymy razem 2-3 minuty. Dodajemy ugotowany makaron, nasz pietruszowy sos i całość mieszamy.
Smacznego :)! Bon Appetit :)!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak