Taglioline z pomidorkami cherry i mozzarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Danie dla wielbicieli makaronu z dodatkiem świeżych warzyw. Idealna propozycja na lunch lub lekką kolację.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • makaron

    350 gramów
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • pomidorki cherry

    250 gramów
  • bób

    150 gramów
  • kapary

    2 łyżki
  • mozzarella

    200 gramów
  • gałązki rozmarynu

    1 gałązka
  • pomidory suszone

    1 garść
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzałem olej kujawski z czosnkiem, pomidorami i bazylią. Dodałem igły rozmarynu, czosnek, posiekane suszone pomidory, biały pieprz.

Przesmażyłem, dodałem pokrojone kolorowe pomidorki cherry, kapary i blanszowany i obrany wcześniej bób.

Po kilku minutach wrzuciłem wcześniej ugotowany i odcedzony makaron. Delikatnie wymieszałem. Doprawiłem morską solą i kolorowym pieprzem. Zdjąłem z ognia, dodałem pokrojoną mozzarellę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat