Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle ze szpinakiem, piersią kurczaka i orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 400 gram
serek mascarpone 250 gram
czosnek 3 ząbki
szpinak świeży 500 gram
pierś z kurczaka 1/2 sztuki
orzechy włoskie 10 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
masło do smażenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle ze szpinakiem, piersią kurczaka i orzechami

Szpinak umyłam , osuszyłam, rozdrobniłam.
Pierś pokroiłam w mniejsze paski, orzechy wyłuskałam, rozdrobniłam, podsmażyłam z dodatkiem soli na niewielkiej ilości oleju, pod koniec smażenia dodałam orzechy, odstawiłam.
W głębokiej patelni rozgrzałam niewielką ilość masła, dodałam szpinak dusiłam przez kilka minut. Dodałam serem mascarpone, podsmażoną pierś z orzechami, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, zagotowałam, gotowałam przez chwilę.
Makaron tagliatelle ugotowałam al dente odcedziłam dodałam do szpinaku, wymieszałam. ponownie doprawiłam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.08.2014 19:45
apetyczne danie
Joannasz3190 22.08.2014 19:33
Uwielbiam takie dania :)
Anna133 22.08.2014 19:31
obłędnie smaczne danie !
agnieszka214 22.08.2014 18:21
przepyszny pomysł
Gracer 22.08.2014 18:09
połączenie smaków świetne
teresa18 22.08.2014 17:28
pyszne danie
Katarzyna59 22.08.2014 16:41
pyszne jedzonko
Sroczka 22.08.2014 15:03
Z chęcią zjadłabym taki makaron na obiad.
Beatris 22.08.2014 14:53
Przepyszny obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak