Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle ze szpinakiem i szparagami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 20 dag
szpinak mrożony 50 dag
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
szparagi konserwowe 1 słoik
parmezan starty do posypania
pieczarki 20 dag
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle ze szpinakiem i szparagami

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy.
Szpinak (siekany mrożony) rozmrażamy na patelni, przesmażamy i dodajemy śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i gałką. Szparagi odcedzamy z zalewy, połowę kroimy na kawałki, a resztę układamy na talerzach w całości. Mieszamy makaron ze szpinakiem, szparagami. Wykładamy na talerze posypujemy parmezanem. Podajemy z pieczarkami usmażonymi na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria 70 08.03.2014 16:46
Pyszne danie.
Christopher 08.03.2014 16:36
Uwielbiam szparagi więc resztę też.Z orzechami super!
AZgotuj 08.03.2014 13:39
pyszne idealne:)
Ania84 08.03.2014 11:42
danie świetnie też smakuje z uprażonymi orzechami włoskimi :)
Noruas 08.03.2014 11:39
prawdziwe pyszności!
idealme 08.03.2014 11:35
pyszne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak