Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sos:

szpinak świeży 200 gramów
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
suszone pomidory 10 plastrów
śmietana 30% 200 mililitrów
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Dodatkowo:

makaron 400 gramów
parmezan starty do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Szpinak myjemy i drobno siekamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Dodajemy szpinak, mieszamy i smażymy do momentu aż szpinak odparuje całą wodę. Co jakiś czas szpinak należy pomieszać.

Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę, suszone pomidory, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Łączymy z sosem, mieszamy i wykładamy na talerze. Makaron posypujemy obficie parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 20.10.2017 12:29
Definitywnie moje smaki. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak