Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

domowy makaron tagliatelle 200 g
szpinak baby 2 garście
pierś z kurczaka 1 szt
GORGONZOLA 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

Filet z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na teflonie. Dodajemy szpinak i chwilę dusimy. Dodajemy pokrojoną gorgonzolę i mieszając smażymy aż się rozpuści i powstanie gęsty sos. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Polewamy sosem makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olla85 07.02.2014 14:43
Super danie :) Proste, szybkie a jakże efektowne :)
Jadwiga/Jaga85 07.02.2014 00:21
Moje smaki- pyszne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak