Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z wędliną w aksamitnym sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
U nas zapas makaronów na kilka lat wprzód. Po porostu kochamy. Nie tylko ze względu na czas przygotowania dania. Walory smakowe przeważają.

Składniki:

wędlina 200 gramów
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 3 sztuki
masło 82% 2 łyżki
majonez 1 łyżka
śmietana 18% 3 łyżki
makaron tagliatelle 400 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z wędliną w aksamitnym sosie

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, część wody z gotowania pozostawiamy. My robimy w ten sposób. Odcedzamy, durszlak od razu wstawiamy do garnka w którym gotował się makaron.

Wędlinę kroimy w paski.
Cebule siekamy.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzanym maśle smażymy wędlinę i cebulę. Po kilku minutach dodajemy czosnek.
Smażymy minutę, po czym dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną.
Dodajemy do wędliny. Dokładnie łączymy razem z makaronem.
Do smaku doprawiamy pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 08.03.2019 12:22
Pyszne danie ,bardzo lubiane przez moich domowników.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak