Tagliatelle z warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Lekki obiad na upalne dni. Same nowalijki dostępne na naszym targu. Same pyszności.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • tagliatelle

    400 gramów
  • bób

    500 gramów
  • pomidory malinowe

    500 gramów
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • bazylia świeża

    1 garść
  • natka pietruszki

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób gotujemy przez 30 min. Studzimy, obieramy.
Makaron gotujemy al’ dente.
Posiekany czosnek lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy sparzone, obrane ze skórki i posiekane pomidory, obrany bób.
Zioła również siekamy, dodajemy do sosu, podlewamy szklanką wody. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Zagotowujemy.
Makaron dodajemy do sosu, dokładnie łączymy.

Podajemy ze świeżo startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat