Tagliatelle z warzywami

Tagliatelle z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Makaron z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, połączony z warzywami i pieczarkami to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle

    25 dag
  • papryka czerwona

    1 sztuki
  • cukinie małe

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    15 dag
  • masło 82%

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • sól

    3 szczypty
  • pieprz

    2 szczypty
  • sos sojowy

    2 łyżeczki
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

Krok 1 - Tagliatelle z warzywami foto
Na patelni rozgrzać olej razem z masłem, wsypać pokrojoną cukinię, podsmażyć.
Krok 2 - Tagliatelle z warzywami foto
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Cebulę posiekać w piórka. Przygotowane warzywa połączyć z cukinią i razem chwilę poddusić.
Krok 3 - Tagliatelle z warzywami foto

Do pół miękkich warzyw dodać posiekane pieczarki i smażyć do miękkości (około 10 minut). Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze. Na wierzch ułożyć porcję warzyw, posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

05.12.2018 19:57
Bardzo smaczny i kolorowy obiadek : )

Bożena Matuszczyk

05.12.2018 12:51
Lubię takie proste i szybkie dania;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat