Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Makaron z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, połączony z warzywami i pieczarkami to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie.

Składniki:

tagliatelle 25 dag
papryka czerwona 1 sztuki
cukinie małe 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pieczarki 15 dag
masło 82% 2 łyżki
olej 1 łyżka
sól 3 szczypty
pieprz 2 szczypty
sos sojowy 2 łyżeczki
natka pietruszki 0.5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z warzywami

Sposób przygotowania:

1
Na patelni rozgrzać olej razem z masłem, wsypać pokrojoną cukinię, podsmażyć.
Krok 1 - Tagliatelle z warzywami foto
2
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Cebulę posiekać w piórka. Przygotowane warzywa połączyć z cukinią i razem chwilę poddusić.
Krok 2 - Tagliatelle z warzywami foto
3

Do pół miękkich warzyw dodać posiekane pieczarki i smażyć do miękkości (około 10 minut). Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze. Na wierzch ułożyć porcję warzyw, posypać posiekaną natką pietruszki.

Krok 3 - Tagliatelle z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 05.12.2018 19:57
Bardzo smaczny i kolorowy obiadek : )
Bożena Matuszczyk 05.12.2018 12:51
Lubię takie proste i szybkie dania;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak