Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z sosem pomarańczowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 gram
pomarańcze 2 szt
serek mascarpone 200 gram
bazylia świeża pęczek
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z sosem pomarańczowym

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
2. Z dwóch pomarańczy wyciskamy sok.
3. Do garnka wlewamy 3 łyżki oliwy i lekko podgrzewamy. Następnie wlewamy sok z pomarańczy i mieszamy.
4. Do soku pomarańczowego dodajemy serek mascarpone i lekko podgrzewamy cały czas mieszając, aż serek połączy się z sokiem. Przyprawiamy solą, białym pieprzem i posiekanymi listkami bazylii.
5. Makaron układamy na talerzach i polewamy przygotowanym sosem. Dekorujemy listkiem bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.01.2017 12:13
pyszne danie :-)
Aleksandra/Olcia 13.01.2017 11:30
bardzo ciekawy przepis
Mniam 13.01.2017 10:53
Lubię sosy na mascarpone, są takie delikatne i kremowe.
jan_mag 13.01.2017 09:35
Fajne smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak