Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z soczewicą, cukinią i szpinakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron tagliatelle 350 g
soczewica czerwona 80 g
cukinia 100 g - obrana
szpinak świeży 50 g
pomidory 300 g
jogurt naturalny 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z soczewicą, cukinią i szpinakiem

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy. Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu, osączamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Cukinię kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy liście szpinaku i pokrojone w kostkę (obrane ze skórki) pomidory i ponownie dusimy około 3 minuty (czasem mieszając). Na końcu dodajemy soczewicę, jogurt i przyprawy, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 3 minuty. Sos delikatnie a dokładnie mieszamy z ugotowanym gorącym makaronem i nakładamy porcje na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.09.2014 16:28
fajny pomysł
monikalangier 14.09.2014 12:51
Super połaczenie
Konczi 14.09.2014 12:14
Pyszne połączenie, uwielbiam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak