Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z pieczarkami, pietruszką, czosnkiem i cytryną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

razowy makaron tagliatelle gramy 300
pieczarki gramy 350
sok z jednej cytryny
skórka cytrynowa
natka pietruszki 2 ł

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z pieczarkami, pietruszką, czosnkiem i cytryną

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy z łyżką masła. Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażyć przez ok. 10 minut - żeby puściły tylko odrobinę soku. Przełożyć do miski, wymieszać z łyżką oliwy, tymiankiem, czosnkiem, skórką z cytryny i sokiem z połowy cytryny. Doprawić solą morską. Przełożyć makaron na talerze, dodać wymieszane z przyprawami pieczarki, obsypać obficie zmielonym pieprzem, pietruszką i parmezanem.
Połączenie pieczarek, czosnku, cytryny i pietruszki daje niesamowicie świeży i orzeźwiający efekt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 23.12.2011 20:35
Robiłam podobnie - pyszne!
PaniMISIOWA 14.09.2011 13:34
z chęcią bym takie zjadła! masz mój głos!
Izabela / thegrooba 09.01.2011 14:09
Uwaga - zagubione / poprawione w liście przepisów składniki to: - 1 łyżeczka listków tymianku - 1 ząbek czosnku - skórka otarta z 1 cytryny - sok z 1/2 cytryny - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka masła - sól morska prowansalska z młynka - świeżo mielony pieprz kolorowy - parmezan lub drobno starty żółty ser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak