Tagliatelle z pesto z cukinii, suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle

    1/2 opakowanie
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 łyżka
  • suszone pomidory

    1 opakowanie
  • cukinia

    1 sztuka
  • bazylia świeża

    1/2 szklanka
  • oliwa

    1 łyżka
  • ser żółty

    do tarcia
  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • masło klarowane

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie tego prostego i smacznego dania, rozpoczynamy, od ugotowania makaronu. Za nim jednak włożymy naszą pastę, gotujemy przez 5 minut wodę wraz z czosnkiem niedźwiedzim. Dopiero po tym czasie wstawiamy makaron. Między jedną a drugą czynnością podsmażamy, obtoczonego w ziołach prowansalskich i przyprawach, pokrojonego w kostkę kurczaka. W rozdrabniaczu do lodu miksujemy na gładką masę, pokrojoną w plastry cukinię, suszone pomidory i świeżą bazylię. Do tego wszystkiego dodajemy łyżkę oliwy i doprawiamy do smaku. Wrzucamy na patelnię i podgrzewamy wraz z kurczakiem. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i starty ser. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 06.01.2016 14:34
smaczne smaki w tym daniu
Futka 05.01.2016 23:44
Świetne i bardzo smakowite połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat