Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z pesto trapanese

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 gram
pomidorki koktajlowe 200 gram
czosnek 1 ząbek
anchois 5 filecików
migdały 35 gram
bazylia 2 garści
oliwa 60 ml
kapary 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z pesto trapanese

(3 porcje)

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.

W trakcie gotowania makaronu umieść pomidorki, osączone z zalewy kapary, obrany czosnek, anchois, rodzynki, migdały bez skórki, oliwę i bazylię w naczyniu, w którym będzie łatwo zmiksować wszystkie składniki. Gdy makaron się ugotuje, dodaj do składników 2 łyżki wody z gotowania makaronu i zmiksuj całość na gładki sos.

Wymieszaj odcedzony makaron z pesto, przełóż na talerze i udekoruj pomidorkami i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 21.10.2012 17:04
super
natii3624 21.10.2012 16:43
Super! :)
gosia561 21.10.2012 16:36
bardzo smakowite
gosia1988 21.10.2012 16:24
świetne
ewelina/bunia 21.10.2012 16:22
ciekawe
manaika 21.10.2012 15:01
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak