Tagliatelle z mięsem i warzywami

Tagliatelle z mięsem i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • kapusta biała

    1/2 kg
  • cukinia żółta

    1 szt
  • cukinia

    1 szt zielona
  • cebula

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    do smaku
  • makaron grube wstążki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tagliatelle z mięsem i warzywami foto
Mięso umyć i ugotować w osolonej wodzie dodając obraną marchewkę, pietruszkę i por.
Krok 2 - Tagliatelle z mięsem i warzywami foto
Kapustę ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli.
Krok 3 - Tagliatelle z mięsem i warzywami foto
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone cukinie, dusić do miękkości.
Krok 4 - Tagliatelle z mięsem i warzywami foto
Następnie dodać posiekaną ugotowaną kapustę, marchewkę z rosołu, i mięso.
Krok 5 - Tagliatelle z mięsem i warzywami foto
Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie, wymieszać, podsmażyć.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze. Dodać porcję mięsa z warzywami, podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anka1988

02.08.2017 14:11
fajne danie, ma w sobie i mięsko i warzywa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat