Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z kurkami i kurczakiem w sosie smitnowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 filet
kurki 250 g
makaron tagliatelle verdi 300 g
śmietana 30% 250 g
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kurkami i kurczakiem w sosie smitnowym

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę. Gdy kurczak się usmaży wrzucamy umyte kurki, dusimy razem około 5 minut. Dodajemy sól i pieprz. Wlewamy śmietanę. Dodajemy makaron oraz natkę pietruszki. Całośc mieszamy aż makaron przejdzie sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.05.2013 12:12
kurczak, kurki pyszne połaczenie
pestka 17.05.2013 21:03
bardzo dobry obiad
joanna__s 17.05.2013 19:49
Tagliatelle i kurki to moje idealne połączenie. Może być nawet bez mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak