Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatell 150 g
szpinak świeży 50 g
pierś z kurczaka 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
śmietana do zup i sosów 1/2 filiżanki
oliwa
sok z cytryny
estragon 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

1. Makaron ugotować al dente.
2. Szpinak umyć i usunąć łodygi.
3. Szpinak wrzucić na patelnię, podlać 2-3 łyżkami wody i czekać aż zwiędnie - max 2 minuty, Odsączyć i grubo pokroić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
4. Kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć. Zmniejszyć ogień i dodać szpinak, estragon, śmietanę i 3 łyżki wody z gotującego makaronu.
5. Wymieszać. Podgrzać. Skropić cytryna i oliwą.

PIERWSZE ZDJĘCIE JEST NIE POD TEN PRZEPIS, NIESTETY NIE MOGĘ GO USUNĄĆ...

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mitek111 29.01.2014 19:18
uwielbiam tagliatelle
iwi 29.01.2014 16:47
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak