Tagliatelle z cukinii z sosem paprykowym, kiełbasą i grzankami

Tagliatelle z cukinii z sosem paprykowym, kiełbasą i grzankami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 sztuka
  • kiełbasa jałowcowa

    150 gram
  • bagietka

    1/4 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • olej

    1 łyżka
  • słodka papryka Prymat

    1/2 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • szczypiorek posiekany

    1/2 łyżka
  • chili w płatkach

    1/4 łyżeczka
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • kiełki

    1/2 (pikantne)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Miękką paprykę zmiksować na gładkie pure. Na patelni podsmażyć pokrojoną na plasterki kiełbasę. Dodać zmiksowany sos paprykowy i koncentrat pomidorowy. Dusić na wolnym ogniu do zagęszczenia przez około 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i chili. Na suchej patelni podsmażyć do chrupkości pokrojoną w drobną kostkę bagietkę. Cukinię pociąć na długie paski, ułożyć na talerzu polać gorącym sosem i dodać grzanki. Posypać szczypiorem i kiełkami. Podawać od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

08.05.2014 16:16
nieźle to wygląda

EmciaPichci

16.02.2014 19:45
ślicznie podane!

dodi

15.06.2013 13:46
kolejne arcydzieło

idealme

15.06.2013 12:50
palce lizać! :)

joanna30

15.06.2013 12:28
Pyszne i pieknie podane danie :)

Konczi

15.06.2013 12:03
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat