Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z cukinią i sosem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tagliatelle 350 g
olej 1 łyżka
sól
cukinia 4 sztuki
filet z indyka 400 g
margaryna 2 łyżki
sok z cytryny
śmietana kremówka 200 g
serek topiony 1 trójkącik
pieprz
skórka z cytryny 2 łyżki
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z cukinią i sosem serowym

Ugotować al dente makaron. Cukinie oczyścić, umyć, pokroić wzdłuż w cienkie paski, dodać do makaronu pod koniec gotowania, gotować razem 1-2 minuty. Makaron z cukinią odcedzić.
Mięso pokroić w cienkie paski, obsmażyć na margarynie, następnie wyjąć z patelni.
Do tłuszczu ze smażenia mięsa dodać sok z cytryny, śmietanę i podgrzać. Do sosu dodać serek topiony, podgrzewać stale mieszając. Dodać sól, pieprz, skórkę z cytryny.
Makaron z cukinią i mięso wyłożyć na talerze, każdą porcję polać sosem i posypać tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak