Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z chorizo i małżami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 30 dag
chorizo 10 dag
małże 20 dag
oliwa 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
czosnek 2-3 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
papryczka chili 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z chorizo i małżami

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w plastry chorizo, posiekany czosnek, dymki i papryczki chili- podsmażamy. Następnie dodajemy małże ( ja użyłam takich w zalewie) i podsmażamy jeszcze kilka minut. Przyprawiamy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu- odcedzamy i wrzucamy na patelnię do pozostałych składników- dokładnie mieszamy.
Posypujemy wszystko posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 22.08.2015 15:29
pysznie wygląda ....
Jumper123 22.08.2015 14:31
uwielbiam makarony pod różną postacią
Saga123 22.08.2015 13:17
cudownie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak