Tagliatelle z białymi i zielonymi szparagami, pomidorami concasse, wędzonym łososiem norweskim i świeżo tartym parmezanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowanego makaronu tagliatelle

    400 g
  • białych i zielonych szparagów

    150 g
  • pomidory concasse (miąższ pokrojony w kostkę)

    2 duże
  • śmietany 36%

    300 ml
  • cebuli dymki

    2 sztuki
  • przyprawy do spaghetti Prymat do smaku

    1 sztuka
  • sera mascarpone

    100 g
  • łosoś wędzony

    100 g
  • parmezan starty

    40 g
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • sól czosnkowa

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obrać, umyć i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru (każdy rodzaj oddzielnie). Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, zeszklić cebulę, wlać śmietanę, a gdy sos zacznie gęstnieć dodać ser mascarpone. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do spaghetti Prymat. Następnie do sosu dodać szparagi (najlepiej same główki) i pokrojonego w paski łososia. Ciepły makaron wymieszać z sosem, ułożyć na talerzach i posypać pomidorami concasse i parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cikakameku 29.07.2012 22:10
mniam
Babciagramolka 04.09.2011 19:25
Pięknie się prezentuje
jasiek 09.06.2011 22:52
dobre to
gosia561 02.04.2011 18:16
eleganckie
AgaS10 27.01.2011 15:24
Ale danie ...mniam mniam:)
szajba2 12.12.2010 14:10
nie skuszę się na pewno
patusia 24.11.2010 03:17
Mhhhmm. Jak z łososiem to kupuję:)
linka1312 11.09.2010 21:39
ladnie wyglada:)
buksiak12 24.08.2010 18:12
fajny przepis
Dorota71 24.08.2010 18:00
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat