Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron tagliatelle
500 g (świeży) -
pomidorki koktajlowe
300 g -
ser kozi
150 g (bałkański) -
ząbki czosnku
2 szt -
bazylia świeża
1 garść -
oliwa
8 łyżek -
orzeszki piniowe
1 garść -
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Tagliatelle z bałkańskim kozim serem, orzeszkami pinii i pomidorkami koktajlowymi
Makaron wrzuciłem do wrzątku, ugotowałem al dente. Odcedziłem, przełożyłem z powrotem do garnka. Dodałem sos z pomidorków koktajlowych z patelni, pokruszony ser kozi oraz drobno pokrojone listki bazylii. Wszystko delikatnie mieszając dusiłem przez 30 sekund, aby smaki się połączyły.
Przełożyłem na półmisek, udekorowałem listkami bazylii, posypałem uprażonymi orzeszkami pinii, podałem od razu.
Komentarze (1)