Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle z bakłażanem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 1/2 opakowania
woda 1 litr
bakłażan 1/2 sztuki
boczek surowy 150 gram
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
pieprz 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta

Porada

Daie można posypać posiekana bazylia lub parmezanem

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle z bakłażanem

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut ( sprawdź na opakowaniu)
Krok 1 - tagliatelle z bakłażanem foto
2
Bakłażana kroimy w plastry około 1 cm a następnie na mniejsze kawałki i podsmażamy na oliwie z oliwek
Krok 2 - tagliatelle z bakłażanem foto
3
do podsmażonego bakłażana dodajemy przeciśnięty przez praske czosnek oraz pokrojoną w pióra cebulę
Krok 3 - tagliatelle z bakłażanem foto
4
boczek pokrojony w kostkę przesmażamy na oddzielnej patelni, a następnie dodajemy go do bakłażana
Krok 4 - tagliatelle z bakłażanem foto
5
na koniec do podsmażonego bakłażana wraz z boczkiem dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy dokładnie, do tak przygotowanych składników dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy aby wchłoną smak bakłażana
Krok 5 - tagliatelle z bakłażanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 08.09.2014 20:17
Chętnie wypróbuję:)
molanka 08.09.2014 16:39
smaczna potrawa
Wiktoria29 08.09.2014 15:05
bardzo mi posmakowało , pierwszy raz wypróbowałam i okazało sie strzałem w 10. :) polecam
Gracer 08.09.2014 14:50
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak