Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle w sosie z bazylii

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ząbki czosnku 3 sztuki
chleb ciemny 4 kromki
orzechy włoskie 100 g
bazylia świeża 2 pęczki
natka pietruszki 1 pęczek
ocet winny 2 łyżki
oliwa 100 ml
makaron tagliatelle 300 g
parmezan starty 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle w sosie z bazylii

1. Obrany czosnek, pokrojony w kosteczkę chleb tostowy, pietruszkę i bazylię wkładamy do malaksera.
2. Wlewamy ocet, oliwę, sól i miksujemy.
3. Dosypujemy parmezan, mieszamy i odstawiamy.
4. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy.
5. Zmiksowany sos rozprowadzamy 2-3 łyżkami wody.
6. W ogrzanej misce mieszamy makaron oraz połowę sosu.
7. Wykładamy na talerze, polewamy resztą sosu i dekorujemy listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 05.02.2015 12:49
fAJNA PASTA.
Betina#45 05.02.2015 11:43
super przepis..wygląda cudownie !
Futka 05.02.2015 10:37
przepyszne i bardzo aromatyczne połączenie :)
dollce 05.02.2015 09:05
Fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak