tagliatelle verdi z białymi szparagami i oliwą truflową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle verdi

    500 g
  • plastry białych szparagów

    500 g
  • oliwa

    15 g
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • sól, pieprz

    3 g
  • suszony pomidor

    10 g
  • parmezan

    20 płatki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente (ok. 5 – 6 minut) w dużej ilości osolonej wody (1 litr na 100 g makaronu) z odrobiną oliwy z oliwek, od czasu do czasu mieszając. W dużym rondlu podsmażyć na oliwie z oliwek szparagi i paprykę, dodać ugotowany makaron, oliwę truflową i tarty parmezan. Delikatnie wymieszać, doprawić do smaku solą i świeżo mielonym białym pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 12.02.2011 08:22
sorry, miało byś, że nie widzę w przepisie nic obrzydliwego. \"Zjadło\" mi literki...
berys18 12.02.2011 08:20
nie widzę w przepisiydliwego
Barbara55 13.11.2010 17:48
obrzydlistwo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat