Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle orkiszowe ze szpinakiem i mascarpone

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaronu orkiszowego tagliatel 400 g
odrobina wody spod gotowania m
mascarpone 400 g
masła łyżka
czosnku 2 ząbki
szpinaku 500 g
szczypta cukru
sól
pieprz
świeżo strata gałka muszkatoł
podprażonych orzechów włoskich 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle orkiszowe ze szpinakiem i mascarpone

Makaron gotujemy, pamiętając, by przy odcedzaniu odlać szklankę wody. Na patelni podsmażamy na łyżce masła drobno pokrojony czosnek. Dodajemy liście szpinaku i szczyptę cukru, chwilę smażymy. Dodajemy mascarpone, mieszamy, aż serek się rozpuści. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Dodajemy garść posiekanych orzechów, resztą ozdobimy potrawę na talerzach. Makaron łączymy z sosem, dodając odrobinę wody spod jego gotowania. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 04.07.2015 00:03
podoba mi się te połączenie
Konczi 02.11.2013 16:11
ooo tak, zjadłąbym :) super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak