Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle - domowy makaron

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 200 g
jajko 2 szt
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle - domowy makaron

Mąkę przesiewamy przez sito na stolnicę. Robimy kopczyk z dołkiem i dodajemy jajka oraz oliwę. Mieszamy nożem i potem zagniatamy twarde i gładkie ciasto. Wałkujemy za pomocą maszynki do makaronu i kroimy również za jej pomocą szerokie wstążki. Suszymy około 30 minut wieszając np. na uchwytach mebli kuchennych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.06.2017 14:31
Już takich nie robię tylko te cieniutkie
agnieszka214 07.02.2014 07:55
domowy smak mniam
adelajda 07.02.2014 06:33
często robię makaron ale nigdy nie suszyłam w taki sposób :)
bhb8 06.02.2014 23:59
nigdy sama nie robiłam makaronu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak