Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle con funghi porcini

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sos

śmietana 30% 200 ml
borowiki 250 gram
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

makaron

makaron tagliatelle verdi 250 gram
ser grana padano 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle con funghi porcini

Rozgrzać na patelni dwie łyżki oliwy, dodać posiekany uprzednio czosnek, odczekać aż się zeszkli. Wrzucić na patelnie pokrojone świeże borowiki i zalać je chochelką wody. Po odparowaniu dodać 200 ml śmietanki 30 % i doprawić solą i pieprzem do smaku. Ser grana padano zetrzeć na tarce i dorzucić odrobinę do sosu. W między czasie ugotować al dente makaron i po odcedzeniu wymieszać z sosem. Posypać na talerzu grana padano i świeżo zmielonym pieprzem. SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

xjustynka89x 23.07.2014 09:52
Jaka fajna nazwa:)
Christopher 22.07.2014 19:25
Bardzo smaczna pasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak