Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle alla puttanesca

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 400 g
pomidory 250 g
oliwki czarne 150 g
ząbki czosnku 2 szt
kapary 1 łyżka
fileciki z sardeli 3 szt
papryczka ostra 2 szt (peperoncini)
natka pietruszki
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle alla puttanesca

Makaron gotujemy al dente.
Czosnek obieramy i dobro siekamy.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większe kawałki.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek, sardele i peperoncini. Następnie dodajemy oliwki, kapary i pomidory. Smażymy ok. 10 min do lekkiego zgęstnienia. Do sosu dodajemy odcedzony makaron i posiekaną natkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 29.08.2015 11:11
smaczne danie
w mojej kuchni 29.08.2015 09:15
pyszne danie do zjedzenia
IKrakowianka 28.08.2015 19:47
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak