Tagliatelle al Ragu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pancetta

    50 gram
  • marchewka

    1 szt
  • seler naciowy

    1 łodyga
  • cebula

    1 szt
  • wołowina mielona

    100 gram
  • wino czerwone wytrawne

    1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • masło

    50 gram
  • sól, pieprz

  • bulion

    1 litr
  • parmezan

  • mięso mielone wieprzowe

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku podgrzewamy masło, pancettę, marchewkę, seler naciowy, cebulę - pokrojone w kostkę. Wszystko podsmażamy ok, 10 min. Następnie dodajemy mięso i podsmażamy, aż zbrązowieje ok. 15 min. Do garnka wlewamy wino i podgrzewamy do momentu, aż wyparuje po czym doleamy ok. 3/4 szklanki bulionu. Całośc podgrzewamy na małym ogniu ok. półtorej godziny, co jakiś czas podlewając bulion. Pod koniec gotowania doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem tagliatelle, obficie posypane parmezanem. Polecam jest naprawdę pyszne. Oryginalny włoski przepis. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 03.09.2014 15:09
i naprawdę smaczne
jasiek 21.03.2013 23:56
bajecznie kolorowe
Fiffi 21.03.2013 23:47
ale smakowicie wyglada
TEtalicha 21.03.2013 22:12
wyglada extra
arbuzowo 21.03.2013 22:00
Przepis niezwykle intrygujący
Barbara/zuza22_85 21.03.2013 21:54
apetyczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat