Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle al pesto trapanese

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 1 opakowanie
pomidorki koktajlowe 1 opakowanie
migdały krojone 1 garść
czosnek 3 ząbki
bazylia świeża 1 garść
parmezan starty 3-4 łyżki
sól
pieprz
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle al pesto trapanese

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie dokładnie miksujemy pomidorki, czosnek, oliwę z oliwek, bazylię oraz migdały, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Tagliatelle al pesto trapanese foto
2
Makaron odcedzamy, na patelnię wykładamy go razem z pesto i chwilę podgrzewamy, mieszając.
Krok 2 - Tagliatelle al pesto trapanese foto
3
Wykładamy na talerz i posypujemy dużą ilością startego parmezanu.
Krok 3 - Tagliatelle al pesto trapanese foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 05.12.2012 22:31
swietne
Katarzyna47 07.09.2012 17:59
Świetne.
parysek10 07.09.2012 15:52
całkiem niezłe
suzana 07.09.2012 14:50
pyszne
Bogusiaz 07.09.2012 14:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak