Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 g
makaron tagliatelle 1 op
olej
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat
szpinak 1 op
czosnek 1 zabek
cebula 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle ze szpinakiem

Na oleju podsmażyć poszatkowaną cebulkę, dodać poszatkowany czosnek i podsmażyć, aż się zarumieni, potem dodać mrożony szpinak i dusić, aż odparuje woda, dodać przyprawy do smaku.

Na drugiej patelni podsmażyć na maśle pokrojone piersi z kurczaka, dodać przyprawę do kurczaka.
Do szpinaku dodać mięso, dusić chwilkę razem.

Ugotować makaron al dente z solą i wyłożyć porcje na talerze, polać szpinakiem z mięsem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 29.01.2015 17:00
Ciekawe, podoba mi się :)
gosia561 29.01.2015 16:10
lubię takie
Ania67 29.01.2015 15:33
Świetny przepis
Joannasz3190 29.01.2015 15:30
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak